top of page
Search

Kako da tvoje dete nikada ne padne

Updated: Mar 8, 2022

Sećate li se svih onih padova iz detinjstva? Ono kad trčite brzo koliko vas noge nose, vetar zviždi oko ušiju i mrsi kosu, grudi se ubrzano dižu i spuštaju od siline disanja? Deluje vam sad ćete poleteti kad ono PLJAS. Pravo na zemlju.


I šta se desilo tada? Možda su kolena malo bila oguljena, dlanovi nažuljani, ali ustaneš i nastaviš dalje, doduše neko šepajući, neko kao da baš ništa nije bilo.

Sećam se jednog pada sa bicikla. Grozan je to bio pad, nizbrdica, makadamski put, a ja pokušavam da vozim bez ruku. Kakav danak neiskustvu što bi rekli fudbalski komentatori. Ali, ako mi verujete, uopšte se ne sećam bola. Sećam se samo da nemam pojma gde su mi bili roditelji tad i da su tek nešto kasnije saznali za to. Jer, njihova pomoć mi i nije bila preko potrebna. I evo me danas pišem vama ovo pismo, znači sve je ok.


Ako ne želite da se i vašem detetu ovako nešto desi, sada ćemo vam dati recept za to:

1.

2.

i onda

3.

U pravu ste. Nema recepta.

Kada idete u park sa decom, sigurno ste imali bliski susret sa onim ljudima koji vam dušebrižno govore: „Joj pazite ga, pašće! Je l’ sme ona sama tamo? Joj, pade!“


Jasno vam je da to ne govori ništa o spoljašnjim okolnostima, o sigurnosti ljuljaške, klackalice, staze ili ograde na koju se deca penju. To samo govori o njihovom unutrašnjem nemiru i osećaju sigurnosti koji im nedostaje.

Deca se moraju gajiti sa poverenjem u život kakvo su imali moji roditelji kad su me pustili da vozim bajs po makadamskom putu.


Mnogi su nas pitali koliko je naša ljuljaška sigurna. Čak je bilo i pomisli da se dete u njoj može udaviti. A šta mi kažemo na to? Imamo razumevanja za strah i saosećanje za ljude koji baš tako veliki strah gaje u sebi. Kada smo se odlučili da pravimo ovakav proizvod za decu, učinili smo sve što je potrebno da naš Ljuljanko pre svega bude sigurno i prijatno mesto za mališane.


Koristi se kvalitetan materijal koji je gotovo nemoguće pocepati, testiran je na izdržljivost. Za kačenje koriste se jaki kanapi ili trake za planinarenje a ljuljaška se u vašem domu postavlja tako što se dobro pričvrsti posebnim kukama za plafon.


Kada se dete igra, tu vi stupate na scenu. U zavisnosti od uzrasta deteta vodićete računa na kojoj će visini biti ljulja. Isto tako od uzrasta a i nekih drugih osobina deteta, zavisi da li ćete biti pored njega ili ne sve vreme dok se igra. Možda ćete sa njim biti i unutra.

Imamo jednog tatu koji ima 98 kg. i sa oba sina (17 kg. i 13 kg) se ljulja u Ljuljanku.

Dakle, i mi i vi radimo najbolje što možemo da bi deca bila sigurna, zdrava i vesela. I sve to sa najvećim poverenjem u život.


Ana i Miloš sa Rtnja


P.S. Za dodatnu sigurnost i ekstra zabavu napravili smo i jastuk koji se zove Skakanko. Ceo paket (Ljuljanko + Skakanko) možete poručiti sada po sniženoj ceni od 9900. Naravno, možete se opredeliti i za samo jedan proizvod. Ponudu pogledajte klikom na dugme ispod.73 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page