top of page

LJULJANKO

Montaža

Montaža Ljuljanka je laka

Ljuljanko nije obična ljuljaška! Pst! Mnogo je zabavnija od svih drugih!

Ljulja se i napred i nazad, levo i desno i u krug, u krug...

 

Ipak montaža Ljuljanka je ista kao i za bilo koju drugu ljuljašku, a najlakše je ukoliko imate drvenu gredu ili granu (u parku ili dvorištu) oko koje može da se prebaci uže.

 

Za montažu u stanu potrebna je dodatna oprema (kuka za kačenje i šrafovi/tiplovi), alat i malo stručnosti. Naravno veoma je bitno da znate kakav plafon imate u prostoriji gde bi želeli da okačite Ljuljanka. Plafon mora biti od čvrstog materijala, idealno beton ili drvena greda. U zgradama se često nalaze plafoni od trske i maltera (stara gradnja) ili monta blokova (nova gradnja), i jedno  drugo su nepovoljni plafoni za kačenje jer su slabi, tj. šuplji. Ali i za to ima rešenje jer svaka zgrada ima noseće grede u plafonu bilo da su od drveta ili betona.

 

Ankeri za beton

Naša preporuka

 

1. Kada ste pronašli idealno mesto, označite gde ćete bušiti rupe za šrafove. Razmak bi idealno trebao biti oko 35cm ili širine ramena.

2. Za bušenje betona će vam biti potrebna hilti bušilica, dok za drvenu gredu odgovarajuća burgija.

 

3. Za betonski plafon su potrebni tiplovi za beton, dok za drvenu gredu se šrafe odgovarajući šrafovi.

 

4. Za montažu se preporučuju dve kuke mada možete zakačiti i na jednu. Na kuke se kače užad ili daisychain koji dolaze u kompletu, kao i karabinjer preko koga kačite ljuljašku za uže i podešavate visinu po potrebi.

S obzirom da je sigurnost uvek na prvom mestu najbolje je da kontaktirate stručno lice ukoliko niste sigurni kako da utiplujete kuke na plafon ili nemate odgovarajući alat. Ovo je samo jedan od načina kako je moguće okačiti ljuljašku, u zavisnosti od toga kakve kuke i šrafovi su vam dostupni.

Mi ne radimo montažu ali svakako nas pozovite ukoliko imate bilo koje pitanje ili nedoumicu - posavetovaćemo vas! - 0637511796

Naša preporuka za majstora koji može da vam montira ljuljašku na teritoriji Beograda:

Đole 063 339 401

 

montaza 1.jpg
montaza 2.jpg
montaza 3.jpg
montaza 5.jpg
bottom of page