LJULJANKO

Montaža

Montaža Ljuljanka je laka

Montaža Ljuljanka je ista kao i za bilo koju drugu ljuljašku, a najlakše je ukoliko imate drvenu gredu ili granu (u parku ili dvorištu) oko koje može da se prebaci uže.

 

Za montažu u stanu potrebna je dodatna oprema (kuka za kačenje i šrafovi/tiplovi), alat i malo stručnosti. Naravno veoma je bitno da znate kakav plafon imate u prostoriji gde bi želeli da okačite Ljuljanka. Plafon mora biti od čvrstog materijala, idealno beton ili drvena greda. U zgradama se često nalaze plafoni od trske i maltera (stara gradnja) ili monta blokova (nova gradnja), i jedno  drugo su nepovoljni plafoni za kačenje jer su slabi, tj. šuplji. Ali i za to ima rešenje jer svaka zgrada ima noseće grede u plafonu bilo da su od drveta ili betona.

 

 

1. Kada ste pronašli idealno mesto, označite gde ćete bušiti rupe za šrafove

2. Za bušenje betona će vam biti potrebna hilti bušilica, dok za drvenu gredu odgovarajuća burgija.

3. Za betonski plafon su potrebni tiplovi za beton, dok za drvenu gredu se šrafe odgovarajući šrafovi.

4. Za montažu se preporučuju dve kuke na razdaljini od oko 35cm jedna od druge. Na kuke se kače užad ili daisychain koji dolaze u kompletu, kao i karabinjer preko koga kačite ljuljašku za uže i podešavate visinu po potrebi.

S obzirom da je sigurnost uvek na prvom mestu najbolje je da kontaktirate stručno lice ukoliko niste sigurni kako da utiplujete kuke na plafon ili nemate odgovarajući alat. Ovo je samo jedan od načina kako je moguće okačiti ljuljašku, u zavisnosti od toga kakve kuke i šrafovi su vam dostupni.

 

Kuke za kačenje

Kuke za kačenje

Kuke za kačenje

Kuke za kačenje

Kuke za kačenje

Kuke za kačenje

Kuke za kačenje

Kuke za kačenje

Kuke za kačenje

Kuke za kačenje

Kontakt

+381 61 2453 160

+381 63 7511 796

ljuljanko@gmail.com

Vrmdža BB, Sokobanja, Srbija

 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

Prijavite se na našu

Mailing listu

© 2019 Rtanjski centar zdravog života