top of page

LJULJANKO

Ljuljanko Igranko

Samo okačite svog Ljuljanka i

zabava može da počne!

Kada deca ugledaju okačenu ljuljašku ona je smatraju za pozivnicu za ulazak u novu dimenziju, uzvišeniju od svakodnevne. 

Ali Ljuljanko nije obična ljuljaška i deca već na prvi pogled to znaju. Platno je dovoljno široko i elastično da zakoračite u potpuno novi svet mašte, i ubrzo postaje neiscrpni izvor zabave, senzorne igre ali i dobrobiti za celokupni psihofizički razvoj.

 

Za male istraživače otkrivanje novih pokreta i poza postaje pravi izazov i inspiracija, dok za druge predstavlja utočište, siguran svet u koji mogu da unesu svoju knjigu ili igračku.

Ljuljanje je motorna aktivnost čije učenje uključuje više veština nego što biste pomislili. Ono zahteva motorno planiranje, ravnotežu, držanje tela i koordinaciju. 

U Ljuljanku se veoma brzo razvijaju motorne veštine, penjanja, prevrtanja i snage što je za decu u razvoju od izuzetne važnosti pogotovo u današnjem vremenu ekrana, mobilnih telefona i sl. koji umanjuju sposobnosti u najkritičnijem dobu što često može uticati negativno na samopouzdanje i fizičko zdravlje.

 

Ljuljanko poboljšava pažnju, jer ljuljanje pojačava krvotok celog tela, pa i glave, za šta je dokazano da utiče na poboljšanje fokusa i pažnje, dok savladavanje nestabilnog terena u vazduhu iziskuje prisutnost i razvija veštinu snalaženja i iznalaženja rešenja.

 

Poručite svoju ljuljašku!

ljuljanko.jpg
bottom of page